Tag med til Valhal

Valhal venter på de kække krigere. Foto: Vikingeskibsmuseet

Du kan kæmpe med skjold og sværd på Strandengen, bage Birka-kiks over bål, sætte dig tilrette i fortællerteltet og tage med på Familierundvisning.
I efterårsferien kan man opleve den næsten magiske stemning af nærvær og samvær på Vikingeskibsmuseet, når vi samles om bålet for at bage vikingebrød og i det store telt for at høre historier fra den Nordiske mytologi.

I vikingetiden vendte krigere og handelsmænd hjem fra togter, når sommeren gik på hæld. De imponerende langskibe og de tunge handelsskibe blev gjort klar til at komme på land for vinteren. Vikingerne havde respekt for vejrets kræfter, og sejlede derfor kun ‘landeimellem’ – det vil sige på åbent hav – i den tid, hvor vindene holdt fred.

Efteråret var dermed en tid, hvor man gjorde sig klar til den lange mørke vinter, og igen kunne samles om bålet. Her hørte man medrivende historier om Nordens guder og helte fortalt af ‘Skjalden’ – landsbyens bedste fortæller – og beretninger fra togter til fjerne lande.

Fra den 14. – 22. oktober, holder vi efterårsferie på ægte vikingemanér, når vi samles om bålet og i fortælleteltet til eventyrlige fortællinger fra Nordisk mytologi.